Anne Cecily & Johanna

Ballett - Qi gong - Pilates

Du er her: Hjem / Klassisk Ballett

Klassisk Ballett

Anne Cecilys ballettskole ble etablert i 1983. De første årene ble det undervist både i jazzballett og klassisk. Siden 1994 har skolen rendyrket klassisk ballett. Fra høsten 2009 undervises kun klassisk ballett for voksne.

Undervisningen er lagt opp for uhøytidelig danseglede kombinert med høy faglig standard. Studentene ved skolen går der for å lære tingene riktig og raffinere sine ferdigheter, men i en atmosfære blottet for konkurranse og enerdyrking. Barneundervisningen var basert på opplegget til Royal Academy of Dancing.

Skolens studio er et upretensiøst og enkelt lokale i en underetasje sentralt på Majorstua. En personlig atmosfære er typisk for skolen. Alle kjenner Anne Cecily og Johanna, og Anne Cecily og Johanna kjenner alle. Elevene blir gjerne ved skolen år etter år, og mange kommer tilbake etter opphold andre steder. Elevene er fra 18 til over 80 år. Vi er så heldige også å ha en del mannlige deltakere på klassene.

På skolens forestillinger deltok alle fra yngst til eldst. Skolen har holdt egne elevforestillinger på Black Box Teater, Chat Noir og Musikkteateret på Vestbanen. Ved en rekke anledninger fremførte en gruppe barneelever Blekkulfs danseshow - til koreografi av Anne Cecily. Showet er mest kjent fra Barne-TV. Høsten 2000 danset en del av skolens barneelever ved åpningen av det nye Rikshospitalet til koreografi av Jane Hveding.

For nærmere opplysninger om de ulike klasser og tidspunkter, ta kontakt med Anne Cecily.

Ballettklasse: Barre
Ballettklasse: Allegro
Ballettklasse: Stretch